Köögiviljatamp suitsujuustukastmega

Pille Petersoo
Köögiviljatamp suitsujuustuga | Juta Kübarsepp

Lihatoitude kõrvale kulub ära üks maitsev lisand – köögiviljatamp.

Tarvis läheb: 

1 kg kartuleid ja porgandeid

vett ja soola

soovi korral võid

1. Pese, koori ja tükelda kartulid, viiluta porgandid. Pane soolaga maitsestatud vette keema ning keeda umbes 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Hoia keeduvesi alles.

2. Tambi aedviljad katki, soovi korral lisa võid ja klopi mikseriga kohevaks. Lisa vajadusel aedviljakeeduvett.

3. Maitsesta soolaga. 

 

Suitsujuustukaste

180 g lepasuitsu määrdejuustu 

2 dl vahukoort

musta pipart

 

1. Pane määrdejuust ja vahukoor potti ning kuumuta pidevalt segades tasasel tulel keemiseni.

NB! Kui kasutad tavalist suitsujuustu, siis eemalda esmalt kõvem pruun koorik.  

2. Maitsesta kaste musta pipraga.

 

Sarnased artiklid