Igaüks saab selle suupiste puhul rakendada oma fantaasiat. Vaja on rukkileiba, kana- või vutimune, võid, vürtsikilu ja kaunistamiseks sibulat või mingit maitserohelist. Fotol on kasutatud sibulapealseid, porrut, tilli ja marineeritud punast sibulat.
Võileibade valmistamisel tuleb jälgida, et igale leivale satuks mõlemad põhikomponendid - vürtsikilu ja muna. Variandid on näiteks järgmised:
Leib + munavõi + kilufilee
Leib + kiluvõi + munaviil
Leib + või + kilufilee + keedetud muna
Leib + või + kilufilee + pošeeritud ehk kooreta keedetud muna
Leib + või + täidetud munapoolik + kilufilee + hapukoor + maitseroheline
Alt teises reas on kaks kiluvõileiba valmistatud retsepti järgi, mis pärineb 1934. aastal käsitsi kirjutatud retseptiraamatust. Muna tuleb pooleks lõigata, munarebu välja uuristada ja see maitsestada sinepi ja vürtsidega - nagu valmistaks täidetud mune. Täidetud munapoolik tuleb asetada röstitud või praetud leivaketta peale, katta kilufileega, kaunistada hapukoore ja maitserohelisega.
NIPP: Kui unustasid või õigel ajal külmkapist tuppa soojenema tõsta, siis tee nii: võta võipakk ja riivi see peenema või jämeda riiviga otse kaussi. Lisa ülejäänud komponendid (muna või vürtsikilu) ja sega ühtlaseks.
Retsepti autor Pille Petersoo
Kohupiima-brüleekreemide retsepti leiad siit.
Beseerulli retsepti leiad siit.
Suupistete ideid leiad siit.