Päevakangelane kapsas. 4 lihtsat, ent maitsavat argipäevatoitu kapsast
kodus.ee
Klassika, mille valmistamisega saab igaüks hakkama. | Shutterstock

 

Parima argipäevaroa saab kapsast! Soodsa hinnaga supertoit on väga tervislik: see sisaldab rohkelt vitamiine, mineraalaineid ja vajalikke kiudaineid.

 

 

Kapsasupp viineritega (vorstiga)

neljale

15 min+15 min keetmine

Tarvis läheb:

250 g kapsast

12 dl köögiviljapuljongit

300 g viinereid (vorsti)

1 paprika

1 sl sojakastet

1 tl tšillipulbrit

paar petersellivart

 

1. Puhasta kapsas, eemalda südamik ja viiluta.

2. Kuumuta köögiviljapuljong, lisa kapsas ja keeda keskmisel kuumusel.

3. Lõigu viinerid, tükelda paprika ja lisa supile.

4. Keeda 15 minutit. Maitsesta sojakastme ja tšillipulbriga. Puista peale hakitud petersell.

 

Kapsasalat

neljale

15 min

Tarvis läheb:

300 g kapsast

2 õuna

200 g fetajuustu

50 g India pähkleid

½ dl õli

1 sl õunaäädikat

2 sl mett

veidi rosmariini


1. Tõmba juustunoaga kapsast õhukesed ribad (või kasuta köögikombaini). Lisa ribadele veidi soola ja suhkrut ning mulju kapsas pudrunuia või rusikaga mahlaseks.

2. Viiluta õunad. Nõruta ja tükelda fetajuust. Rösti pannil pähklid ja sega need riivitud kapsaga. Haki maitseks veidi rosmariini.

3. Sega omavahel õli, õunaäädikas ja mesi. Vala kaste salatile.

 

Halloumi juustuga kapsapada

15 min+15 min hautamine

Tarvis läheb: 

300 g kapsast

200 g suvikõrvitsat

250 g halloumi juustu

2 sl õli

1 dl jõhvikamahla

1 sl mett

1 tl roseepipart

veidi rukolat

 

1. Viiluta kapsas ja suvikõrvits. Nõruta ja tükelda halloumi juust.

2. Kuumuta pannil õli, lisa kapsas, suvikõrvits ja halloumi. Sega ja küpseta, kuni kõik on saanud veidi värvi.

3. Lisa jõhvikamahl, mesi ja roseepipar. Sega ja kuumuta veel 5 minutit.

4. Enne serveerimist puista peale hakitud rukolat.

 

Kapsahautis

neljale

15 min+15 min hautamine

Vaja läheb: 

300 g kapsast

2 sl õli

300 g hakkliha

2 dl köögiviljapuljongit või vett

200 g kirsstomateid

2 küüslauguküünt

1 tl soola

peotäis rohelist sibulat

 

1. Puhasta kapsas, eemalda südamik ja viiluta.

2. Kuumuta potis õli, lisa hakkliha ja prae läbi.

3. Lisa kapsas ja 2 dl puljongit või vett. Sega.

4. Poolita kirsstomatid ja pane potti. Sega juurde purustatud küüslauguküüned ja sool. Hauta 15 minutit.

5. Kaunista hakitud rohelise sibulaga.


Retseptide autor: Pille Petersoo

Kapsahautis

Kapsahautis maitseb ka enamikele lastele.
Shutterstock

Sarnased artiklid