Vana hea guljašš läheb argipäeval alati loosi

kodus.ee
Guljašš maitseb alati hea - olgu siis riisi, tatra või kartulitega. | Shutterstock

See Ungarist pärit toit võib olenevalt lisatud vee hulgast olla kas supp või hautis. Igal juhul on see tänuväärne toit argipäeva toidulaual.

4 portsjonit

600 g pehmet loomaliha

1 sl õli

1 tl soola

pisut musta pipart veskist

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 sl paprikapulbrit

7–8 dl vett

1 punane paprika

2 sl tomatipastat

1 loorberileht

 

Tõsta liha aegsasti külmkapist toatemperatuurile. Lõika liha tükkideks. Pruunista lihatükid osade kaupa pannil ja tõsta potti. Maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pane need koos paprikapulbriga potti. Loputa pann veega ja kalla see potti. Lisa ülejäänud vesi.

Tükelda paprika ja pane koos tomatipasta ja loorberilehega potti.

Tõsta pott 175-kraadisesse ahju ja hauta umbes kaks tundi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid