6-8 portsjonit
Tarvis läheb:
Rabarberi-kohupiimavaht
4 dl vahukoort
1 dl kohupiima (mitte teralist)
2 spl tuhksuhkrut
~1 dl rabarberimoosi
Tordipõhi:
4 muna
2 dl suhkrut
2 ½ dl gluteenivaba jahu
2 tl küpsetuspulbrit
½ dl sulatatud võid
Immutamiseks
½ dl sidrunimahla
Kaunistuseks
1 ½ l maasikaid
Tee nii:
Esmalt valmista tordipõhi. Vahusta munad ja suhkur.
Sega kergelt küpsetuspulber ja jahu, raputa segu läbi sõela vahustatud munadele vaheldumisi sulatatud võiga.
Vala segu 22 cm läbimõõduga rasvainega määritud ning gluteenivaba jahu või mandlijahuga üle raputatud koogivormi ja küpseta ahjus keskmises vahes 175 ̊C juures u 40-50 min.
Lase koogil jahtuda enne kui selle vormist välja võtad. Lõika jahtunud kook keskelt laiupidi pooleks ja immuta pooled sidrunimahlaga.
Valmista täidis. Vahusta vahukoor ning sega see rabarberimoosi, kohupiima ja tuhksuhkruga.
Puhasta ja pese maasikad ning lõika need pooleks.
Võta ette üks koogipool. Pane selle peale ½ täidisest ja täidise peale 1/3 maasikatest. Seejärel tõsta peale teine koogipool ja lisa ülejäänud täidis ning laota ülejäänud maasikad.
Vaata ka Kekkilä kodulehte www.kekkila.ee!