Ise külvates ja veidi tegutsedes saad soodsalt ja palju maasikataimi!
Suvi läbi magusaid vilju kandvad kuumaasikad on laste lemmikud. Erinevalt aedmaasikast on neil väikesed viljad, ent neid saab noppida juunist kuni külmadeni.
Pea 200-aastase ajalooga maasikadessert, siinses variandis hapukoore-vahukoorekreemiga.
Kuuele
500 g värskeid maasikaid
4 sl suhkrut
4 sl Grand Marnieri vm apelsinilikööri
200 ml külma 35% rõõska koort ehk vahukoort
4 sl tuhksuhkrut
4 sl Saare Smetana
Oma aia maasikatest ei ole kuidagi võimalik isu täis süüa. Kuu jooksul saab nendega maiustatud nii värskelt kui ka magustoitudesse, kookidesse ja jookidesse panduna.
Veel enne, kui maasikad korjatud ja söödud, hakkavad maasikataimed tülikaid võsundeid ehk tütartaimi kasvatama. Neid tuleb ühelt taimelt olenevalt sordist päris korralik peotäis.
Maasikad sobivad hästi ka soolastesse salatitesse.
50 g rukolat, noort spinatit või salatilehti
200 g fetat
200 g maasikaid
peotäis kreeka pähkleid
Kastmeks
palsamiäädikat
Poolita maasikad, murenda feta ja tükelda pähklid.
Laota taldrikutele rohelised