Kasulikku kauna kaisust. Palju hästi omastatavat valku

Mai Maser
toitumisekspert

Vanasõna ütleb: hernes on vaese mehe leib. Eks hernes sobi ka rikka lauale nagu ubagi, sest mõlemad täidavad hästi kõhtu ning annavad sama palju või isegi rohkem valku kui tailiha.

Vahelduseks värsketele hernestele on eestlane armastanud just külmadel aastaaegadel herne- ja oasuppi. Kuivatatud kaunviljad vajavad leotamist ja keetmisele kulub palju aega. Kuna varem oli valdavalt ahjuküte, siis sellepärast oligi talvine lemmiktoit ahjus haudunud oa- või hernesupp.
Ka talvel on poes saada suures valikus erinevat värvi konserveeritud aedubasid. Samuti pakutakse rohelisi purgiherneid suures valikus aasta ringi, rääkimata sügavkülmutatud kaunviljadest.
 

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid