Aedoad on oma ilu ja headuse poolest kõikjal kuulsad. Aeduba on vägev ravimtaim, aidates näiteks suhkruhaiguse, südame- ja maovaevuste korral, eriti vanemas eas.
Aedoad šampinjonidega
Neljale kuni kuuele
Šampinjonide, palsamiäädika ja parmesaniga mai
Kaunviljad, nagu herned, oad ja läätsed on tuleviku toit, sest nad sisaldavad kvaliteetset taimset valku.
Uba on tuleviku toit
Põldoad valmivad augustis-septembris, siis tasub kasutada neid erinevates roogades.
Kaunviljad, nagu herned, oad ja läätsed
Üldjuhul on kõigil välja kujunenud oma lemmikkohv, mida tööl juuakse ning poes ostukorvi visatakse. Töökal kollektiivil õnnestus kuu aja vältel proovida erinevaid kvaliteetkohvisid maailma eri paigust pärit kohviubadest.
Kui värskeid ube enam pole, võib kasutada külmutatud ube.
Türgi oad küüslaugukastmes
2-4 portsjonit
500 g Türgi ube
2 sl võid
2 priske küüslauguküüs
soola
hakitud peterselli
Keeda oad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta sõelal.
Oahautist on hea süüa omaküpsetatud leiva või sepikuga.
4 portsjonit
3 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
2 sl paprikapulbrit
2 loorberilehte
400 g kirsstomateid omas mahlas või purustatud tomateid
1 tl soola
musta pipart
2 sl punast veiniäädikat või palsa
Suvi läbi on vaeva nähtud – külvatud, istutatud, kastetud, rohitud, harvendatud. Nüüd on peenra- ja põlluannid just parajalt priskeks kosunud ja valmis kolima sahvrisse-kööki.
See roog sobib eelroaks või kergeks eineks, aga ka lisandiks mitmete kala- ja liharoogade juurde.
Neljale
400–500 g rohelisi aedube (võivad olla ka külmutatud)
vettsoola75 g võid
3 sl (Panko) riivsaia1–2 keedetud munahakitud peterselli ja/või tilli
E
Mahlane šokolaadikook on tervislik ja gluteenivaba ning süües ei tule selle pealegi, et see on tehtud ubadest.
8 tükki
450 g punaseid ube (konserv)
5 muna
2 dl fariinisuhkrut
2 sl vanillisuhkrut
1 dl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100