Rootsi kakao-rulltort (drömrulltårta)

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Populaarne rulltort Rootsist, mis maitseb hästi musta kohvi kõrvale. Kook on gluteenivaba!

Biskviit:

3 suurt muna
120 g suhkrut (u 1,5 dl) + veel küpsetuspaberile puistamiseks
35 g kartulitärklist (u 0,75 dl)
25 g kakaopulbrit (u 3 sl)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga peenikest soola

Võikreem:
150 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut (u 2 dl)
2 tl vanillisuhkrut
1 suur munakollane

Peale:

tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 250 kraadini.

Vispelda/mikserda munad ja suhkur kohevaks heledaks vahuks. Sega kartulitärklis, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel, siis sõelu munavahu hulka ning sega õrnalt läbi.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 30 x 40 cm ahjuplaadile. Küpseta ahju keskosas 5–6 minutit või kuni biskviit sõrmega katsudes küps ja vetruv tundub. Võta ahjust välja.

Aseta tööpinnale puhas küpsetuspaberileht, puista peale veidi suhkrut ning siis kummuta sellele biskviit. Eemalda ettevaatlikult ahjus käinud küpsetuspaber. Lase biskviidil jahtuda. 

Kreemi jaoks vispelda/mikserda toasoe pehme või, tuhksuhkur, vanillisuhkur ja munakollane kohevaks ja kreemjaks. 

Määri ühtlase kihina kreem jahtunud biskviidile, siis keera see pikemast servast tihedasti rulli. Keera toidukilesse ja pane külmkappi tahenema, liitekoht allpool.

Enne serveerimist lõika rulltort viiludeks. Peale võid sõeluda tuhksuhkrut.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid