Maasikakorvikesed keedukreemiga

Ingrid Lepp
Suvine magustoit. | Indrek Kasesalu

Peale maasikate võid kasutada muidki marju. Keedukreemi valmistamine nõuab küll natuke vaeva, kuid poes müüdavaid kasutamisvalmis korvikesi kasutades valmib magustoit siiski kiirelt.

Keedukreem:

400 ml piima või 10% rõõska koort
3 munakollast
2 sl jahu
4 sl suhkrut
ühe sidruni riivitud koor
2 tl vanillsuhkrut

Serveerimiseks:

10 suurt või 20 väikest suupistekorvikest
300 g maasikaid

 

Vahusta munakollased suhkruga, lisa sidrunikoor ja vanillsuhkur. Lisa jahu ja sega hoolikalt läbi.

Kuumuta piim (või koor) keemiseni. Kalla osa kuumast piimast hoolikalt segades munasegusse.

Nüüd kalla segu ülejäänud piimasse ja hakka pidevalt segades kuumutama, kuni kreem on ühtlane ja paksenenud. Jahuta kreem aeg-ajalt segades.

Täida korvikesed kreemiga, säti maasikad peale ja serveeri.

Sarnased artiklid