Kiire hõrgutis juursellerist

Pille Petersoo
Selleriremulaad. | Juta Kübarsepp

Prantsuse köögist pärit klassikaline selleriremulaad sobib hästi isutekitajaks, aga on ka suurepärane lisand külmade lihalõikude kõrvale. 

Neljale

300 g juursellerit
4 sl majoneesi
1 sl Dijoni sinepit
maitse järgi sidrunimahla
soola ja musta pipart
hästi peenelt hakitud peterselli või sellerilehti

Tee nii: 

Sega majonees sinepiga, maitsesta sidrunimahla ning soola ja pipraga. Sega juurde hakitud maitseroheline. 
Koori seller ja lõika peenikesteks tikkudeks (nn julienne) või riivi jämeda riiviga. Sega kohe kastmega. 

 

Nipid ja soovitused:

Võid kastmele lisada ka 1–2 sl vahukoort, nii saad mahedama salati

Remulaad on parim kohe pärast valmistamist, kuigi vajadusel võid 1–2 päeva külmkapis hoida. 

Kui sul on maitseaineriiulil sellerisoola, võid maitsestamiseks ka seda kasutada.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid