Dauphinoise kartul

Shutterstock

Kartuliroog veidi põnevamal moel. 

0,5 kg värsket kartulit
1 küüslauk
1 sibul
1 muna
1 rosmariinioks
50 g parmesani
200 ml 35% rõõska koort
100 g riivjuustu
1 punt murulauku
soola-pipart

Koori kartul ja viiluta õhukesteks viiludeks.
Koori ning haki peeneks sibul ja küüslauk. Haki rosmariinilehed ning sega kokku sibula, küüslaugu, koore, muna ja riivitud parmesaniga. Maitsesta segu soola-pipraga.
Sega kooresegu kartuliga. Jaga segu ahjuvormidesse ning aseta 45 minutiks 180 °C-ni eelsoojendatud ahju.
Enne serveerimist kata vorm riivitud juustuga, siis küpseta veel 10 minutit ahjus.
Serveerimisel puista peale peeneks hakitud murulauk.

Sarnased artiklid