Täidetud baklažaanid
4 portsjonit
3 väiksemat baklažaani
1 + 1 sl oliiviõli
1 hakitud sibulpisut soola
2 dl keedetud punaseid läätsi
2 dl keedetud kinoad
3 sl hakitud peterselli
2 hakitud tomatit
2 sl kappareid
soola, musta pipart
3 sl hakitud maapähkleid
1. Poolita baklažaanid ja lõika sisusse ruudustik. Pane baklažaanipooled küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
2. Valmista täidis. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli, lisa hakitud sibul ja kuumuta. Kraabi küpsetatud baklažaanidest pisut sisu välja ja pane seegi pannile. Lisa läätsed, kinoa ja petersell ning kuumuta pisut.
3. Lisa hakitud tomat ja kapparid. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Pane baklažaanipoolikutesse täidis ja puista üle hakitud maapähklitega. Serveeri kohe.
Kiire oa-bataadisupp
6–8 portsjonit
2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
½ punast tšillikauna
2 tükeldatud bataati
1 tl karrit
1 dl täisterariisi
1½ l köögivilja- või seenepuljongit
4 dl erinevaid ube (konserv)
1 väike tükeldatud paprika
1 väike tükeldatud suvikõrvits
3 sl sidrunimahla
soola, musta pipart
2 dl tofut
1 dl hakitud basiilikut
1. Kuumuta poti põhjas esmalt õli ja seejärel hakitud sibulat ja tšillit. Lisa bataaditükid ja karri. Kuumuta paar minutit.
2. Lisa riis ja puljong. Keeda 10–15 minutit.
3. Lisa oad ning paprika- ja suvikõrvitsatükid. Keeda 5 minutit.
4. Maitsesta supp sidrunimahla, soola ja musta pipraga.
5. Viimasena lisa hakitud basiilik ja tofutükid. Kuumuta ja serveeri.
Allikas: Kodutohtri retseptid