Toiduained, mis on alati lubatud
* kana- ja kalkuniliha (ilma nahata!)
* kala (taimeõlis, mitte rasvas praetud)
* makrellid, sardiinid
* väherasvane piim ja piimatooted (rasvasisaldus kuni 1,5%): jogurt, kohupiim, petipiim, kefiir, määrdejuust
* taimeõli (oliiviõli, rapsiõli)
* linaseemned ja -õli
* sojaoad
* Kreeka pähklid ja maapähklid
* määrdeks: või- ja taimeõlisegud, pehmed margariinid
* puu- ja köögiviljad: õunad, pirnid, marjad, kaalikas, kapsas, lillkapsas, porgand, salat, paprika, küüslauk, sibul jm
* kaunviljad (oad, herned, läätsed)
* mais
* kartul
* sojatooted: majonees, võided, juustulaadsed tooted, piim
* täisteraviljatooted: täisteraleib, kaerahelbed, tume riis, täisteramakaronid, tatar
* nisukliid
* munavalge
Toiduained, mida tuleks süüa võimalikult vähe
* rasvane sea- ja lambaliha (sisaldavad varjatud rasva ja seega ka kolesterooli)
* searasv
* haneliha
* kananahk ja teiste lindude nahk
* siseelundid: aju, neerud, maks
* rasvased piimatooted: või, võisegu, rõõsk ja hapukoor, juust
* rasvased vorstid (salaami, pekiga verivorst ja verikäkid)
* hakkliha
* suitsuliha ja -kala
* kartulikrõpsud ja ahjukartul
* nisujahutooted: sai, rasvased pirukad, pannkoogid, magusad ja rasvased küpsised
* kalmaar, krevetid, vähid, kalamari, kalamaks
* majonees ja rasvarikkad salatikastmed
* koogid ja küpsetised
* kannukohv
* alkohol