Tee ise! 4 imelist šokolaadimaiust pühadelauale ja kingikotti

Gerli Oja
Ise tehtud kommid on ikka need kõige maitsvamad ning siin võib lasta loomingul lennata. | Shutterstock

Koduski saab valmistada imelisi šokolaadikomme ja see pole üldse keeruline. Kuigi šokolaadi tavaliselt külmkapis ei hoiustata, tasub omavalmistatud käsitöökomme siiski hoida kuni kinkimiseni külmas, et kingisaaja võiks need lähema paari nädala jooksul põske pista.

Valge šokolaadi ja piparkoogi ruudud ning kirju koera pallid. | Toomas Tuul

Valge šokolaadi ja piparkoogi ruudud
 

Koostis:

200 g valget šokolaadi
100 g piparkooke
10 g külmkuivatatud pohli (vm hapukaid marju)

Valmistamine:

1. Purusta piparkoogid.

2. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa purustatud piparkoogid.

3. Lase segul hetk pakseneda ja siis jahtuda, seejärel suru u 1 cm paksuse kihina näiteks kandilise plastkarbi põhjale.

4. Puista peale külmkuivatatud pohlad vm marjad.

5. Jäta segu vähemalt tunniks külmkappi tahenema.

6. Kui šokolaad on tahkunud, lase sellel pisut toatemperatuuril seista. Seejärel lõika meelepärase suurusega tükkideks.

 

Kirju koera pallid
 

(olenevalt suurusest 16–32 tk)

Koostis:

2 x 200 g piimašokolaadi
40 g kondenspiima
100 g heledaid vormiküpsiseid
8–10 apelsinimaitselist marmelaadikommi (vm marmelaadikommi)


Valmistamine:

1. Purusta küpsised peeneks jahuks ning tükelda marmelaadikommid.

2. Sulata vesivannil pool šokolaadist, millele lisa küpsisejahu, kondenspiim ja tükeldatud marmelaadikommid. Lase segul hetk

pakseneda ning jahuta.

3. Võta peotäis valmistatud segu, suru seda näppude vahel pisut kokku ning vooli ümarad kuulikesed (kui soovid koogikesi, siis

suuremad, kui komme, siis pisemad).

4. Sulata ülejäänud šokolaad vesivannil ja kasta pallikesed šokolaadi. Peale puista meelepärast puistet (väga hästi sobib

küpsisepuru) ning aseta külmkappi tahenema.

 

Iirisetrühvlid valge šokolaadi -kaneelikreemiga

(u 40 tk)


Koostis:

200 g piima- või tumedat šokolaadi, nt küpsetusšokolaadi
150 g iiriseid
2 sl piima
200 g valget šokolaadi
150 g hapukoort
1 tl kaneeli


Valmistamine:

1. Sulata vesivannil valge šokolaad, lisa hapukoor ja kaneel ning pane kreem külmkappi vähemalt tunniks tahenema.

2. Sulata vesivannil piima- või tume šokolaad.

3. Täida metallist kommikapslid piima- või tumeda šokolaadiga, seejärel kalla üleliigne šokolaad vormidest välja, et kommile moodustuksid šokolaadist põhi ning servad.

4. Pane kapslid külma, et šokolaad taheneks.

5. Sulata vesivannil iirised, millele lisa piim.

6. Lase iirisemassil veidi jahtuda, siis täida kapslid pooles ulatuses iirisega. Kõige peale pritsi läbi pritskoti või tavalise pisikese kilekoti valge šokolaadi-kaneelikreemist tupsukesed.

7. Säilita maiust külmikus.

Kui iirisemassiga toimetamine tundub liiga keeruline, võib selle etapi ka vahele jätta ning täita kapslid ainult hapukoorekaneelikreemiga.

Tulemus on ikka imemaitsev!

Aprikoosi-martsipanikuulikesed. | Toomas Tuul

Aprikoosi-martsipanikuulikesed
 

Koostis:

8 kuivatatud aprikoosi (vm marju, pähkleid)
200 g mandlimartsipani
pisut kardemoni või kaneeli
200 g tumedat šokolaadi

Valmistamine:

1. Suru martsipanimass pisut õhemaks, lisa noaotsaga kardemoni ning vooli ühtlaseks massiks.

2. Lõika aprikoosid pooleks.

3. Võta tükk martsipani, aseta selle keskele poolik aprikoos ja vooli kuulikesed.

4. Sulata vesivannil tume šokolaad ning kasta kuulid sellesse. Peale puista mingit puistet või pane tükike kuivatatud aprikoosi. Siis aseta kommid külmkappi tahenema.

Sarnased artiklid