Küpsetatud kalkuniliha

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Häid sealiharetsepte oleme jaganud aastate jooksul piisavalt – viimati novembrinumbris. Paneme jõululauale sel korral midagi hoopis kergemat, nimelt kalkuniliha. Sellest saab maitsva prae ka väiksemale leibkonnale.

u 1,5 kg kalkuni kintsuliha
oliiviõli
soola ja musta pipart
rosmariini, salveid või tüümiani

Kuumuta ahi 180 kraadini. 

Kui kasutad kondita kintsutükki, siis maitsesta see ümberringi soola-pipraga, siis vormi kokku. Soovi korral pista siia-sinna veidi maitserohelist, samuti võid liha kööginööriga ühtlaseks praeks siduda, et see paremini kuju hoiaks. 

Kui sul on kondi ja nahaga kintsutükk, siis maitsesta see korralikult ümberringi. 

Pane kalkun sobiva suurusega ahjuvormi ning tõsta eelkuumutatud ahju. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50–60 minutit. Kui sul on lihatermomeeter, siis mõõda: kalkuniliha sisetemperatuur peaks olema 74°.

Kui liha on küps, siis võta see ahjust välja ja kata fooliumiga. Lase 15–20 minutit seista, siis lõika viiludeks. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid