Spinati-fetapirukas

Kodu&Aed
Üks maitsev ja toitev pirukas kulub alati ära. | Shutterstock

Tänuväärne mahlane pirukas, milles ära kasutada kappi seisma jäänud koor – kuid munad olgu head ja värsked. Soovi korral võid spinati asemel täidises kasutada ka näiteks spargelkapsast.

Põhi:

u 3 dl nisu- või speltajahu 

100 g külma võid

0,5 tl soola

2–3 sl külma vett

 

Täidis:

300–450 g värsket või külmutatud spinatit

1 sibul

1 sl õli

suur peotäis rukolat

120 g hapukoort

1 dl rõõska koort

0,5 tl riivitud muskaati

4 muna

pisut soola ja musta pipart

250 g fetajuustu

 

Sega kausis noaga hakkides jahu, sool, külm tükeldatud või ja 1 sl külma vett kiiresti puruseks tainaks. Kui vaja, lisa lusikatäie kaupa külma vett juurde.

Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud  26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning pane umbes veerand tunniks sügavkülma – nii saad krõbedama pirukapõhja.

Eelküpseta põhi 200-kraadises ahjus u 15 minutit või kuni põhi on kergelt kuldne.

Prae tükeldatud sibul pannil õliga kergelt klaasjaks, lisa hoolikalt pestud ja nõrutatud (või külmkapis sulatatud) spinat ning kuumuta segades, kuni spinat kergelt kokku kukub ja liigne vesi aurustub. Sega juurde rukola.

Klopi munad lahti, lisa hulka koored, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.

Lõika feta kuubikuteks.

Laota pirukapõhjale sibul-spinat ja rukola. Kalla üle muna-kooreseguga ning puista peale fetatükid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pealt kenasti kuldne.

Maitseb hästi nii kuumalt kui külmalt.

Sarnased artiklid