Vaatasime, mida soovitas Salme Masso teha rohelise sibulaga oma 1971. aastal ilmunud kokaraamatus „Salatid ja mahlajoogid”. Väikeste mugandustega tegime mõned suvised vitamiinipommid!
Rohelise sibula salat munaga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
2 keedetud muna
1 dl õli-, majonees- või koorekastet
viilutatud rediseid
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Puista peale hakitud muna ja tõsta salatikastet, aga ära läbi sega. Kaunista rediseviiludega.
![Rohelise sibula salat kodujuustuga.](https://kodutohter.kodus.ee/sites/all/modules/contrib/lazyloader/image_placeholder.gif)
Rohelise sibula salat kodujuustuga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
200 g kodujuustu
soola
murulauku
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Sega kausis sibul ja kodujuust, maitsesta. Puista peale hakitud murulauku.
NB! Kodujuustu asemel võid kasutada ka kohupiima. Kui soovid kastet, siis sega juurde ka keefirit.
![Rohelise sibula salat hapukurgiga.](https://kodutohter.kodus.ee/sites/all/modules/contrib/lazyloader/image_placeholder.gif)
Rohelise sibula salat hapukurgiga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
2–3 värsket soolakurki
soola ja musta pipart
veidi (oliivi)õli
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Lisa kuubikuteks lõigatud soolakurgid. Maitsesta, niisuta salat õliga ning serveeri.
![Rohelise sibula salat peediga.](https://kodutohter.kodus.ee/sites/all/modules/contrib/lazyloader/image_placeholder.gif)
Rohelise sibula salat peediga
Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
1 keedetud või röstitud peet
3 sl jõhvikamahla või veiniäädikat
1 tl köömneid
soola ja suhkrut
soovi korral õli- või hapukoorekastet
Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Riivi peet. Sega toiduained, piserda peale jõhvikamahl ja maitsesta köömnete, soola ja suhkruga. Anna lauale kausiga, soovi korral paku kõrvale kastet.
NB! Köömned võiks esmalt kuival pannil röstida – jäävad maitsvamad!