Lihavõttel saab munade värvimine-koksimine hoo sisse. Ent munakoori ei maksa kindlasti ära visata - need kaltsiumkarbonaati sisaldavad abilised kuluvad majapidamises ära!
1.
Kui igapühapäevased pannkoogid kipuvad juba üksluiseks muutuma, siis korralda sel nädalavahetusel hoopis pere või sõprade seltsis brunch ehk pikk hommikusöök.
Kuna mune on enamasti alati külmkapis ja täidiseks võib kasutada kasvõi eelmise päeva hakklihakastet või seda, mis kapis parajasti leidub, on see väga maitsev ja soodne roog.
Munarull
10 portsjonit
6 muna
5 dl piima
1 dl nisujahu
soola, pipart, soovi
Kuidas oleks kõige parem mune säilitada, selleks jagab ajakirjas Kodu & Aed nõuandeid Kätrin Maidla, toidublogi „Kätrin kokkab“ perenaine.
„Kui naeratab õnn osta maa- või vabakäigukanade mune, võtan kõik, mis pakutakse.
Kui pühade ajal on palju keedetud mune, võib neist teha lõbusa salati.
4 portsjonit
4 muna
150 g külmutatud herneid
100 g sinki
100 g mungoa idusid
1 dl hapukoort
1 dl majoneesi
tilli, peterselli soola, musta pipart
Keeda munad kõvaks ja jahuta kohe