Lihavõttel saab munade värvimine-koksimine hoo sisse. Ent munakoori ei maksa kindlasti ära visata - need kaltsiumkarbonaati sisaldavad abilised kuluvad majapidamises ära!
1.
Kui igapühapäevased pannkoogid kipuvad juba üksluiseks muutuma, siis korralda sel nädalavahetusel hoopis pere või sõprade seltsis brunch ehk pikk hommikusöök.
Koksida nendega ei saa, kuid maitsvad on nad küll.
6 muna
6 muna
4-5 dl konservmaisi, -herneid, -paprikat või
puljongis keedetud külmutatud köögivilju
5 dl liha- või köögiviljapuljongit
1 sl želatiinipulbrit
0,5 dl vett
petersellilehti
Võta ükshaaval
Munapühade järel on keedetud mune kodus tavaliselt küllaga. Neist saab teha munavõid, leivakatet või Šoti mune, kasutada neid salatis, isegi mõnes koogi- või küpsisetainas. Aga pista ka pikkpoisi sisse.
Kui tavaliselt on talvel au sees kuumad joogid, siis õhulist ja kreemjat munalikööri serveeritakse külmalt. Kui sa ei soovi joogile tooreid munavalgeid lisada, kasuta pastöriseeritud munavalgeid, mida müüakse suuremates poodides.