TAIGEN
100 g võid
muna
2 dl jahu
2 munakollast
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS
400 g hapukaid õunu
1 sl sidrunimahla
2 tl riivitud sidrunikoort
2 tl vaniljesuhkrut
BESEE
2 munavalget
¾ dl suhkrut
½ dl mandlilaaste
• Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta muna, munakollased ja suhkur valgeks vahuks. Sega omavahel kuivained. Sega jahu ja sulavõi munavahu hulka.
• Kalla tainas ettevalmistatud pirukavormi.
• Pese, vajadusel koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Maitsesta sidrunimahla, riivitud sidrunikoore ja vaniljesuhkruga.
• Laota õunaviilud tainale, vajuta tainasse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
• Valmista besee. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa vahustades suhkur. Jätka vahustamist kuni vaht läigib.
• Laota munavalgveaht piruka peale. Puista üle mandlilaastudega.
• Jätka küpsetamist 12–15 minutit.
• Paku soojalt koos vaniljejäätisega.