Õuna-beseekook

Kodu&Aed
Õuna-beseekook. | Kodu&Aed arhiiv

Õunakoogid on alati kõige lihtsam valik, millest küpsetada, sest õunad on käepärast võtta oma kodukeldrist või siis poest.

TAIGEN

100 g võid
muna
2 dl jahu
2 munakollast
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS

400 g hapukaid õunu
1 sl sidrunimahla
2 tl riivitud sidrunikoort
2 tl vaniljesuhkrut

BESEE

2 munavalget
¾ dl suhkrut
½ dl mandlilaaste

• Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta muna, munakollased ja suhkur valgeks vahuks. Sega omavahel kuivained. Sega jahu ja sulavõi munavahu hulka.

• Kalla tainas ettevalmistatud pirukavormi.

• Pese, vajadusel koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Maitsesta sidrunimahla, riivitud sidrunikoore ja vaniljesuhkruga.

• Laota õunaviilud tainale, vajuta tainasse. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

• Valmista besee. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa vahustades suhkur. Jätka vahustamist kuni vaht läigib.

• Laota munavalgveaht piruka peale. Puista üle mandlilaastudega.

• Jätka küpsetamist 12–15 minutit.

• Paku soojalt koos vaniljejäätisega.

Sarnased artiklid