Mustika-toorjuustukook
Pille Petersoo
Mustika-toorjuustukook. | Juta Kübarsepp

Želatiiniga tarretatud toorjuustukook sisaldab nii mustikanektarit kui ka mustikamarju.

12 koogitükki

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

75 g võid, sulatatud

 

Kate:

6–8 želatiinilehte või 1,5–2 sl želatiinipulbrit
1 dl Küllus Öko metsmustikanektarit
250 g külmutatud metsmustikaid
2 dl vahukoort
600 g maitsestamata toorjuustu
1 tl vanilliekstrakti
75 g suhkrut

Kaunistamiseks:

kultuur- või metsmustikaid
värskeid mündilehti

 

Kui kasutad külmutatud mustikaid, siis lase neil esmalt sulada. 

Põhja jaoks peenesta küpsised kas köögikombainis või pudrunuiaga tampides, siis sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale (põhi kata esmalt küpsetuspaberiga või määri võiga). Pane vorm külmkappi ootama. 

Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. 

Kuumuta mustikanektar väikeses potis auramiseni. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega ühekaupa kuuma mustikanektari hulka. 

Vahusta rõõsk koor. 

Suru mustikad kahvliga katki, sega mustikanektari hulka. 

Sega suures (mikseri)kausis toasoe toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur omavahel. Lisa mustikad ja mustikanektar, seejärel sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor. 

Kalla küpsisepurupõhjale ja lase vähemalt neli tundi või kuni järgmise päevani külmkapis tarretuda. 

Enne serveerimist eemalda koogivorm ning libista kook serveerimisalusele. Kaunista rohkelt mustikate ning värske mündiga. 

Nipid ja soovitused:

Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Digestive küpsiseid.

Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba võid, toorjuustu ja vahukoort.

Kui soovid tugevamat kooki, siis võta 8 lehte/2 sl želatiini. Pildil olev kook on tehtud 6 lehe / 1,5 sl želatiiniga. 

Sarnased artiklid