Magustoidud vaarikast | Vaarikakook ja vaarikamuffinid

Shutterstock

Vaarikakook

10-12 tükki

200 g nisujahu
200 g kaerahelbeid
250 g toasooja võid
175 g heledat suhkrusiirupit
veidi fariinsuhkrut
1 sidruni riivitud koor
100 g röstitud seedripähkleid (seedermänni seemned)
250 g värskeid vaarikaid

• Määri kandiline (23 cm) koogivorm võiga.

• Näpi jahu, kaerahelbed ja või kausis puruseks seguks. Lisa siirup, suhkur, sidrunikoor ja 3/4 seedripähkleist. Sega ja suru ühtlaseks niiskeks massiks.

• Pane 2/3 segust vormi ning suru hästi kergelt kokku. Puista peale vaarikad, ülejäänud purusegu ja seedripähklid.

• Küpseta 35-40 minutit 190° ahjus, kuni kook on pealt kuldne. Võta ahjust välja, lõika 12 ruuduks ning lase vormis jahtuda.

 

Vaarikamuffinid

10-12 tükki

2 dl neljaviljahelbeid
3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
100 g sulatatud margariini
veidi rõõska koort (u 50 g)
200 g värskeid vaarikaid

KATE:

2 dl neljaviljahelbeid
3 sl suhkrut
50 g sulatatud margariini kaunistuseks vaarikaid

• Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ja sega kõik ühtlaseks massiks.

• Jaota taigen ettevalmistatud muffinivormidesse, kuid nii, et taigen täidaks vaid pool vormi.

• Sega purukatte ained omavahel ja jaota kate ühtlaselt kõigile muffinitele. Lõpuks suru iga koogikese peale ka üks terve vaarikas.

Sarnased artiklid