Kihiline jõuludessert

kodus.ee
Kihiline jõuludessert. | Toomas Tuul

Restorani Kompass peakokk Dmitri Beljajev pakub jõululauale hõrgu desserdi, mida pole üldse keeruline valmistada. 

Kihiline jõuludessert

Neljale

200 g tükkideks lõigatud šokolaadikeeksi, mida on 8 minutit kuivatatud 180kraadises ahjus.

MOOS

160 g külmutatud pohli

4 cl likööri Vana Tallinn

50 g moosisuhkrut

1 kaneelipulk, 1 tähtaniis, 4 vürtsitera, 2 nelki

Lase Vana Tallinn ja vürtsid potis keema, lisa marjad ja moosisuhkur.

Keeda veel 5 minutit, jahuta.

KREEM

100 g mascarpone’t

400 g vahukoort

40 g suhkrut

0,5g kardemoni

50 g tumedat riivitud šokolaadi

50 g röstitud mandlilaaste

granaatõuna kaunistuseks

Vahusta mascarpone, suhkur, kardemon ja vahukoor nuimikseriga.

Tõsta kreem kondiitrikottidesse.

Serveeri magustoitu glögiklaasis: põhja pane kreem, siis keeks, moos ja mandlilaastud. Lisa veel samasugune kiht.

Kõige peale pane vahukoor ja riivitud šokolaad, kaunista granaatõunaga.

 

Sarnased artiklid