Kõige parem šokolaadikook

Ingrid Lepp
Rikkaliku maitsega šokolaadikook, mida võid vääristada vaarikakastmega. | Shutterstock

Rikkaliku maitse ja tekstuuriga šokolaadikook on koduse pidupäeva krooniks! Juurde võid teha lihtsa vaarikakastme.

Tarvis läheb:

3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 dl kakaopulbrit (ilma suhkruta)
3 dl suhkrut
2 dl fariinsuhkrut
120 g tumedat šokolaadi peeneks hakitult
175 g võid sulatatult
1 dl espressot (või tavalist hästi kanget kohvi)
4 toasooja muna
 

Kortsuta küpsetuspaber palliks, haruta lahti ja säti 28 cm vormi põhja ja servadele. Väiksed voldid ja kortsud võived külgedele jääda, paberit rasvainega määrida pole vaja. Pane ahi 180° ja pöördõhu funktsiooni peale sooja.

Pane kuivad ained ja hakitud šokolaad suuremasse kaussi ja sega lusikaga ühtlaseks. Lisa sulatatud või ja espresso (või kange kohv), sega ühtlaseks. Sega ükshaaval juurde munad. Seda taignat ei saa teha köögikombaini ega taignasegamismasinaga, parim töövahend segamiseks on suur lusikas.

Vala taigen vormi ja küpseta u 30 min. Kook võiks keskelt veidi pehmeks jääda, mitte päris kuivaks küpseda. Hästi kerkinud kook võib hiljem veidi sisse vajuda – sellest ei ole midagi, mõranenud koogipind mõjub kunstiliselt.

Lase koogil maha jahtuda (või kui võtad selle külmkapist, siis toatemperatuurini soojeneda). Serveeri vaniljejäätise ja vaarikakastmega.

NIPP: Kiire, aga väga hea vaarikakaste sünnib nii: püreeri blenderis 300 g vaarikaid koos 2 sl suhkru ja 2 sl leedriõiesiirupiga. Aja segu läbi tiheda sõela ja kaste ongi valmis. Leedriõiesiirupi asemel võid kastmele maitse lisamiseks kasutada ka erinevaid likööre, konjakit, viskit või dessertveini.

Sarnased artiklid