Kanahautis oliividega

Pille Petersoo
Kanahautis oliividega. | Juta Kübarsepp

Pliidil valmiv maitseküllane kanaroog, mis maitseb järgmisel päeval veel paremini.

Neljale

2 sl oliiviõli

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

8 kanakintsutükki

1 rosmariinioks

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid või konservitud kirsstomateid

100 g musti ja rohelisi oliive

2 sl kappareid

siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks: keedetud riisi

 

Haki sibul, viiluta küüslauk. Haki rosmariinilehed ja petersell.

Kuumuta õli suures potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ja prae paar minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Võta sibul ja küüslauk pannilt ja tõsta kõrvale.

Pane pann uuesti tulele, tõsta kuumust. Lisa kanakintsufileed, maitsesta soola-pipraga ja prae mõlemalt poolt kuldseks.

Pane sibul ja küüslauk uuesti pannile. Lisa ülejäänud ained. Kata pann/pott kaanega ning hauta umbes 20 minutit, kuni kana on küps, mahlane ja pehme ning kaste on paksenenud.

Serveeri riisiga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid