Juurte juurde tagasi moodsalt. Sahvri tagasitulek

Teija Aaltonen
Vanaaja leiutis – traditsiooniline sahver sobib ilusti ja praktiliselt tänapäevase modernse köögi nurka. | Rakennusmaailma

Köök on inimeste eluolu üks tihedamalt kasutatav koht, kus nii köögimööbel kui ka köögitarvikud peaksid olema köögis töötegemiseks võimalikult funktsionaalsed. Uuesti on hakanud uusehitiste puhul moodi minema köögi juurde kuuluvad sahvrid, sest sahver on praktiline.

Sahvriga uusehitisi on praegu veel vähe, aga kui inimestel endil on lahtised käed, siis osatakse oma uude kodusse ka ise sahver meisterdada. Sahver on asendamatu ka suure koguse toidu kiireks jahutamiseks (nt supp, sült vms).
Üha enam tekib ühiskonnas inimesi, kes püüdlevad ökoloogilisema eluviisi poole: kasvatatakse oma puu- ja juurvilja, marju ning maitsetaimi. Seega on sahver sellise mõtteviisiga paratamatult kaasaskäiv nähtus. Tuleb lihtsalt kasutusele võtta iidsed ideed ja siduda need tänapäevase eluviisiga. Oma sahvri sisseseadmiseks tasub kõik head vanad, aga ka uued nipid meelde tuletada.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid