Hõrgutavad õunaruudud
Ingrid Lepp
Õunaruudud. | Kodu&Aed arhiiv

Lihtsana näivad, kuid võrratult maitsvad õunaruudud on igati väärilised lõpetama ka peenemat pidusööki!

500 g lehttainast
5 kõva haput õuna (Granny Smith)
100 g võid
4 sl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl brändit või konjakit
200 ml 35% rõõska koort
pisut jahu taigna rullimiseks

Pane ahi 200ºC peale sooja.
Lõika õunad neljaks ja eemalda südamikud.
Lõika õunasektorid pikisuunas umbes kolmeks.
Sulata potis või keskmisel kuumusel. Kui või hakkab kergelt mullitama, lisa õunad. Kuumuta u 5 minutit.
Sega hulka tuhksuhkur, alkohol ning vaniljesuhkur. Kuumuta veel, kuni õunad hakkavad klaasjaks muutuma (10-15 min).
Rulli lehttaigen õhemaks ja lõika sellest 9 ruutu.
Säti õunad taignaruutudele ja küpseta ahjus u 15 minutit.

Vahusta koor natukese vaniljesuhkruga.
Tõsta vahukoor pisut jahtunud õunaruutudele ja serveeri kohe.

Sarnased artiklid