1 kg rohelisi tikreid
3 spl soola
0,5 l vett
0,5 l äädikat
Keedumarinaad:
0,5 l valgeveiniäädikat
300 g suhkrut
2 šalottsibulat (kooritud ja neljaks lõigatud)
paar tera nelki
2 kuivatatud tšillit
1 tillioks
6 tera musta pipart
Loputa tikrid ja puhasta.
Sega tikrid ettevaatlikult soolaga, lase paar tundi seista ja maitsestuda.
Loputa tikrid külma vee all.
Lisa äädikas ja vesi ja lase tikrid keema tõusta.
Loputa uuesti kraani all ja aseta kaussi.
Lase äädikal, suhkrul ja maitseainetel keema tõusta, lisa tikrid ja lase uuesti keema tõusta.
Loputa purke keeva veega, täida need tikritega ja vala marinaad peale. Sulge.
Tikrid võiksid tõmmata umbes nädal aega enne söömist.
Hulganisti ideid ja retsepte leiad raamatust "Hullult hõrgud hoidised".