Oleme harjunud virsikukompotti poest ostma, kuid mahlastest virsikutest on äärmiselt lihtne ka ise kompotti valmistada.
Vaja läheb (neljale):
4 virsikut
2 sl sidrunimahla
1 dl suhkrut
1 tl vanillikaunapastat
400 g maitsestamata Kreeka jogurtit
vett
Va
Kevadpühadeks võib kohupiimast ja marjadest teha sellise kauni pärja.
8–10 portsjonit
400 g kohupiimapastat (vanilli, laimi)
0,5 l maitsestamata jogurtit (kui kasutada maitsestatud jogurtit, tuleb suhkur ära jätta)
0,5 l külmutatud marju või kompotti
Hapu tikrikonserv on hea salat erinevate praadide kõrvale – kasuta nagu hapukurki!
1 kg rohelisi tikreid3 spl soola0,5 l vett0,5 l äädikat
Keedumarinaad:
0,5 l valgeveiniäädikat300 g suhkrut2 šalottsibulat (kooritud ja neljaks lõigatud)paar tera nelki2
Omale toiduvarude soetamisest on viimasel ajal palju räägitud. Kui endal aiamaa, on tooraine omast käest võtta, aga ka turult või poest saab nüüd piisavalt värsket kohalikku kraami.
Midagi põnevat ja teistmoodi pühadelauale. Laulasmaa Spa restorani Wicca peakokk Angelica Udekülli retsept.
HAPUKOORETAINAS
250 g võid
250 g hapukoort
350 g jahu
2 sl vanillsuhkrut
Haki külm või ja jahu omavahel purutaoliseks massiks, lisa hapukoor.
Tõ