Tarvis läheb:
2 kg punapeeti
1 kg hapukapsast
5 porgandit
1-2 sellerijuurt
3 porrut või sibulat
5 avamaakurki või ka 1 kabatšokk
5 kooritud tomatit
2 punast paprikat
1küüslauguküüs
õli
vajadusel õunaäädikat u 5 sl
soola, suhkrut, pipart, loorberilehte
Puhasta köögiviljad ja lõika ribadeks.
Pordand, sellerijuur ja sibul hauta õlis.
Teise osana hauta peedid ja lisa seejärel hapukapsas. Kui kapsas pole piisavalt hapu, lisa õunaäädikat.
Hauta peedid peaaegu pehmeks ja lisa eraldi hautatud köögiviljad ning ribadeks lõigatud kurgid või suvikõrvits ja hakitud tomatid, paprika.
Hauta koos umbes 20 minutit, vajadusel lisa vett, maitsesta soola, pipra, suhkru ja vürtsidega.
Hauta veel 5 minutit ja pane kõik praeahjus kuumutatud purkidesse ja sule kohe õhukindlalt.