Peedisupipõhi talveks purki
kodus.ee
Talvel saad supi kiiresti valmis. | Shutterstock

Kui oled saanud oma aiast hea kapsa- ja peedisaagi ning pikalt ei plaani neid köögivilju säilitada, siis võiksid teha valmis peedisupipõhjad. Talvel purki avades lisa vaid puljongit või vett ja lihasaadusi ning kiirelt valmiv maitsev ja tervislik supp ongi valmis.

Tarvis läheb:

2 kg punapeeti
1 kg hapukapsast
5 porgandit
1-2 sellerijuurt
3 porrut või sibulat
5 avamaakurki või ka  1 kabatšokk
5 kooritud tomatit
2 punast paprikat
1küüslauguküüs
õli
vajadusel õunaäädikat u 5 sl
soola, suhkrut, pipart, loorberilehte

Puhasta köögiviljad ja lõika ribadeks.
Pordand, sellerijuur ja sibul hauta õlis.
Teise osana hauta peedid ja lisa seejärel hapukapsas. Kui kapsas pole piisavalt hapu, lisa õunaäädikat.
Hauta peedid peaaegu pehmeks  ja lisa eraldi hautatud köögiviljad ning ribadeks lõigatud kurgid või suvikõrvits ja hakitud tomatid, paprika.
Hauta koos umbes 20 minutit, vajadusel lisa vett, maitsesta soola, pipra, suhkru ja vürtsidega.
Hauta veel 5 minutit ja pane kõik praeahjus kuumutatud purkidesse ja sule kohe õhukindlalt.

Sarnased artiklid