HOIDISTAMA | Pirnid pohlaleemes

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Rootsist pärit tore pirnihoidis (inkokta lingonpäron) tehakse sisse sügisel ja seda süüakse jõulude ajal. Siin „pohlapirnide” veidi mugandatud variant, mis sobib hästi sügiseseks magustoiduks. 

10 väiksemat kõvemat pirni
300 g suhkrut
5 dl vett
2 kaneelikoort
1 vanillikaun
300 g värskeid või külmutatud pohli
4 sl sidrunimahla

Sega potis suhkur, pohlad, vesi ja sidrunimahl. Lõika vanillikaun pikuti pooleks, siis lisa vanillikaun ja kaneelikoored potti. Kuumuta keemiseni ning lase umbes 10 minutit podiseda.

Koori pirnid, lõika olenevalt suurusest pikuti neljaks või kuueks. Eemalda varrejupp ja südamik. Pane pirnisektorid potti ning kuumuta tasasel tulel u 30 minutit või kuni pirnid on pehmed.
Lase pirnidel leemes jahtuda. Serveeri näiteks vahukoore või vanillijäätisega. 

NB!

Mõnes retseptis võetakse pirnid leemest välja ja kurnatakse vedelik sõelal – keedetud pohlad on natuke ilmetud, nii et neid taldrikule ei panda. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid