Kuigi eestlaste armastatuim liha on seakaelakarbonaad, tekib searümba lahtilõikamisel rohkelt erinevaid tükilihasid, mis õiges toidus ja korrektselt valmistatuna viivad keele alla.
Tihti ei piisa hõrgu prae valmistamiseks üksnes kauni välimusega sealih
Pihlakamarjades sisalduvad sorbiinhape ja sorbaadid on mõjusad pärm- ja hallitusseente hävitajad või nende kasvu pidurdajad.
Pihlakamarjade mõru maitset pole vaja karta. Külmast näpistatud marjad lähevad magusamaks.
Poelettidel on kõikvõimalike marinaadidega liha, üks eksootilisem kui teine. Õnneks ei ole nende seas oma kohta kaotanud ka nostalgiline äädikamarinaad.
Kuna jõulud koputavad juba valjusti uksele, siis on paslik üle korrata mahlase jõuluprae valmistamise põhitõed.
Traditsioonide kohaselt on eestlaste jõululaual ikka sealihast jõulupraad, mille täiuslikuks valmimiseks on igal kokal oma retsept ja salanip
Kui otsid kosutavat ja suussulavat sealiharooga, mis ei nõuaks keerulist kokanduslikku akrobaatikat, siis just see retsept, mille peategelaseks mahlane seakülg, on õige valik!
Restoranide Pull ja Härg köögivirtuoosid Enn Tobreluts ja Hanno Kuul jagavad
Sealiha on meie pidulaudade klassika, kuid ka seapraadi võib valmistada mitut moodi.
Küpsetatud seakülg ja õuna-sinepikaste
2,5 kg kondita sea ribiliha koos kamaraga
4 tähtaniisi
2 kuivatatud tšillikauna
1 sl musta pipra teri
1 sl rosmariini
2 sl jäme