Retsept Põhjaka varamust | Talvine rummikeeks

kodus.ee
Rummikeeks. | Toomas Tuul

Peolauale ja ka külakostiks viimiseks võib juba nädal varem küpsetada kuivatatud puuviljadega talvise keeksi, mida hoida külmkapis. Aga vähemalt tund enne serveerimist peaks keeksi külmikust välja võtma, sest toasoojalt on see veelgi maitsvam!

Rummikeeks

250 g pehmet võid
200 g suhkrut
vanillikaun
4 muna
275 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl rummi
500–600 g kuivatatud puuvilju

Kuivatatud puuvilju leotada 12 tundi alkoholis.

1. Pehme või vahustada suhkruga. Lisada munad.

2. Sisse puistata küpsetuspulbriga segatud jahu.

3. Vanillikaunast kraapida noaotsaga veidi seemneid ja lisada need segule.

4. Viimasena hakkida leotatud puuviljad kuubikuteks ja lisada tainale.

5. Võiga määritud küpsetusvorm puistata üle kas riivsaia või mannaga, et keeks pärast küpsemist vormist välja tuleks.

6. Küpsetada 175 °C ahjus umbes 35 minutit. Küpsust tuleb testida puutikuga, et veenduda, kas keeks on läbi küpsenud. Tainas ei tohi jääda tiku külge.

Retsept: Märt Metsallik

Sarnased artiklid