Võis hautatud porrud

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Buttered leeks ehk võis hautatud porrud on populaarsed Šotimaal ja mujal Briti saartel. Sobivad hästi näiteks riisi kõrvale, aga ka liha- või kalaroogade juurde.  Lihtne roog, kuid nii palju maitset!

1 kg porrut (u 3–4 keskmise suurusega porrulauku)
25 g võid
soola ja musta pipart
soovi korral tüümiani

Eemalda porrudelt puine tumeroheline osa (viska minema või kasuta nt puljongi valmistamiseks). Lõika porrud pikuti pooleks ja pese hoolega külma jooksva vee all. Lõika porrud veidi diagonaalselt viiludeks. (Seda võid teha eelmisel päeval. Pane viilutatud porrud kilekotti ja hoia külmkapis.)

Kuumuta suur pott keskmisel tulel, lisa või ja lase sulada. Lisa porrud, maitsesta julgesti soola ja pipraga ning sega läbi.

Keera tuli hästi madalaks, kata pott kaanega ning hauta tasakesi umbes 15 minutit, segades aeg-ajalt, kuni porrud on pehmed.

Serveerimisel lisa veel veidi võid ning soovi korral natuke  tüümianilehti.

Sarnased artiklid