Y-generatsiooni noori peetakse tõelisteks toidugurmaanideks, sest nad on kordades altimad proovima restoranides uusi maitseid, kuid samas valmistavad nad tõenäolisemalt sööki ka kodus. Just ise oma toitu valmistades saad olla veendunud, et lõunasöögikarp sisaldab maitsvaid, toitainerikkaid ja värskeid koostisosi.
Fazeri turundusjuhi Riina Eedra sõnul võib ka kavalalt kokku pandud võileib olla hea energiaallikas ja täisväärtuslik kõhutäis nii toitvaks lõunaks kui ka kergeks õhtueineks. „Hea meel on näha, et inimesed muutuvad üha teadlikumaks oma toiduvalikuid tehes ning müüt ebatervislikest võileibadest on koos sellega kadumas. Võileivamaailmas löövad laineid lisandväärtusega pagaritooted, mida leiab poelettidelt üha rohkem,“ selgitas Eedra.
Riina Eedrasõnul on tervislikeks einevõileibade valmistamiseks täistera- ning kaeratoodete kõrval mitmeid teisigi kasulike lisanditega rikastatud tooteid. Näiteks leiab pagariletist saia, mille valmistamisel on ühe koostisosana kasutatud eestimaist keefirit. Viimasest on Eedra sõnul saanud tõeline menutoode.
Et säästa väärtuslikku aega, mille iga usin kodukokk veedaks meeleldi mujal kui õndsas teadmatuses poekorvi komplekteerides, panime kokku kaks kiiresti valmivate ja tervislike võileibade retsepti.
Sügiskirev kihiline röstsai
See röstsai on ideaalne eine päevadeks, mil aimad juba ette, et aega restoranis lõunat nautida napib.
Vaja läheb (kahele näljasele):
4 viilu keefirisaia
Võid
Määrdejuustu
100g sinki
100g juustu
⅓ suvikõrvitsat
Väiksem bataat
Punane sibul
Oliivõli
Rösti saiaviilud pannil lusikatäies võis. Või aitab vältida niiskuse imbumist pehmesse saia ja tagab selle, et võileib läbi ei vettiks.
Viiluta suvikõrvits ning pruunista pannil, kuni viilud on pehmed. Raputa peale soola ning pipart.
Määri jahtunud saiale määrdejuust ning aseta kõik koostisosad kahe viilu vahele. Serveeri hummuse ja krõmpsude köögiviljadega.
Lõbus võileivavarras lastele
Lapsed võivad olla karmid kriitikud, kes söövad toitu vaid juhul, kui see näeb nende jaoks piisavalt maitsev välja. See võileib on üks viis, kuidas neid salakavalalt tervislike suutäite juurde meelitada.
Vaja läheb (kogus: kaks tikuvõileiba)
2-3 viilu keefirisaia
2 singi- ja juustuviilu
Mõned kurgiviilud
Supilusikatäis maapähklivõid
Supilusikatäis kodust moosi
Lõika sai kuubikuteks. Lükka kahe saiakuubiku vahele kurk, juust ja sink ning ehita kihid. Oluline nõuanne: kurgiviil tasub asetada singi ja juustu vahele, et sai ei vettiks.
Magusa tikuvõileiva ehitamiseks määri pooltele saiadele maapähklivõid ning teistele pooltele moosi. Vajuta kaks erineva kattega kuubikut kokku ning lao kihid hambatiku otsa.