Too roheline aknalauale. Ajata köögivilju!

Priit Põldma
Enne kasvama panemist võib kuivanud sibulakaela ära lõigata, see kiirendab kasvamaminekut. | Shutterstock

Kõige parem on aknalaual ajatada sibulat, ent miks mitte proovida ka peterselli ja söögipeeti.

Köögiviljadest on peamisteks ajatatavateks kultuurideks salatsigur, sibul, rabarber ning vähemal määral murulauk, petersell, seller ja söögipeet.

Kõige lihtsam on rohelisi pealseid saada sibulat ajatades, seda eriti kevadtalvisel perioodil. Sügiseseks ajatamiseks kõik sordid ei sobi ja neid peab eelnevalt termiliselt töötlema.
Salatsiguri ja rabarberi ajatamine on Kesk-Euroopa riikides üsna levinud tööstuslik tootmine. Põhimõtteliselt on neid kultuure võimalik ka kodustes tingimustes ajatada, kuid see nõuab suuremat ruumi ning ettevalmistusi.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid