Tomatirullid, mis sobivad ka veganitele
kodus.ee
Tomatirullid | Kodu&Aed arhiiv

Mõnusad muffinid, mis on gluteeni-, muna- ja piimavabad.

32 tk

Tarvis läheb:

50 g pärmi
7 dl vett
2 dl gluteenivabasid kaerahelbeid
2 dl maisijahu
1 sl psülliumi jahu*
1 sl siirupit
1 tl soola
½  dl rapsiõli
6 dl gluteenivaba tumedat jahusegu

 

TÄIDIS

1 dl nõrutatud päikesekuvatatud tomateid
100 g piimavaba margariini
1 dl hakitud värsket oreganot
1 dl hakitud murulauku

LISAKS
muffinivorme

 

• Lahusta pärm käesoojas vees. Vahusta sekka kaerahelbed, maisijahu ja siirup. Lase rätiku all kerkida 15 minutit.

• Valmista sel ajal täidis. Haki päikesekuivatatud tomatid. Lisa margariin ja ürdid. Sega ühtlaseks.

• Sõtku tainas. Lisa sool, õli ja omavehel segatud kuivained väikeste kogustena.

• Kalla tainas õlitatud küpsetusetuspberile. Mätsi tasaseks õlise või jahuse käega.

• Kalla tainale täidis ning rulli küpsetuspaberi abil rulliks.

• Lõika rull noaga 32 tükiks. Tõsta need ahjupaaldile muffinivormidesse. Lase räikuga kaetult umbes pool tundi kerkida.

• Pintselda saiakesi veega ja raputa peale kaerahelbeid.

• Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

* Psüllium (india teelehe seemned) on looduslik kiudaine, mis aitab seedida, parandab soolte tervist ning vähendab kolesterooli taset. Kasutatakse madala süsivesikutesisaldusega toitumise juures küpsetiste struktuuri ja sidususe parandamiseks.
Allikas: Kodu&Aed

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid