Kinoa seemnetel on kõrge toiteväärtus - tegemist on suure proteiini ja aminohapete allikaga. Nendele, keda kimbutab migreen, võib kinoast abi olla - kinoa sisaldab rohkelt magneesiumi, aidates seega veresoontel lõdvestuda. Retseptides võib kinoad asendada kuskussi, riisi bulguri, hirsi või tatraga. Keetmata kujul meenutavadki kinoa seemned hirssi, keetmisel kinoa aga paisub ning muutub läbikumavaks.
Mõnus kinoasalat
Siin antud kogustest jagub salatit neljale.
Vaja läheb:
* 2 dl kinoa seemneid
* 200 g brokoliõisikuid
* 2 õhukeseks viilutatud väikest punast sibulat
* 6 ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomatit
* 2 spl sidrunimahla
* 6 spl oliiviõli
* maitsestamiseks soola ja pipart
Tee nii:
Loputa ja nõruta kinoa. Vala peale 4 dl külma vett, lisa veidi soola ja aja keema. Kata kaanega ja keeda madalal kuumusel pehmeks (15-20 min). Vajadusel kurna üleliigne vedelik.
Keeda või auruta brokoliõisikud peaaegu pehmeks. Kurna, seejärel kasta korraks jääkülma vette (nii ei haudu brokoli üleliia pehmeks).
Sega sibul, päikesekuivatatud tomatid, sidrunimahl ja oliiviõli kastmeks, maitsesta soola ja pipraga.
Sega kinoa salatikastmega läbi. Kinoa segamiseks on hea kasutada kahte kahvlit, sest siis jäävad terakesed sõmerad ega kleepu kokku.
Seveeri salat soojalt või toasoojalt. Ülejääk sobib ideaalselt kontorilõunaks.