Siinsed jäätisekokteilid – kõik inspireeritud Linda Petti retseptidest – on tavapärasest lahjemad, sisaldades kolmandiku ulatuses piima või mullivett. Kui soovid toekamat kokteili, siis lisa lusikatäis kamajahu, jahvatatud linaseemneid või hoopis tšiiaseemneid.
Kogustest jagub kahele lapsele või emale-lapsele. Kui isad ka jäätisekokteili soovivad, tuleb topeltports teha!
Jäätisekokteil mahlaga
100 g koorejäätist
1 dl tikrimahla või -mehu
1 dl piima
Mõõda kõik komponendid kõrge kitsa nõu sisse.
Sega ained saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks ja kohevaks joogiks.
Jaota klaasidesse ja serveeri kohe.
NB! Tikrimahla asemel võib kasutada ka mõnda muud meelepärast mahla.
Jäätisekokteil mulliveega
100 g koorejäätist
1 dl viinamarjamahla või muud meelepärast mahla
1 dl mullivett
Mõõda kõik komponendid kõrge kitsa nõu sisse.
Sega ained saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks ja kohevaks joogiks.
Jaota klaasidesse ja serveeri kohe.
Jäätisekokteil moosiga
100 g koorejäätist
2 sl maasika-, vaarika- või kirsikeedist
1,5 dl piima
Mõõda kõik komponendid kõrge kitsa nõu sisse. Sega ained saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks ja kohevaks joogiks.
Soovi korral aseta iga klaasi põhja veidi moosi.
Jaota kokteil klaasidesse ja serveeri kohe.
Jäätisekokteil kakaoga
100 g koorejäätist või plombiiri
150 g külma kakaojooki (piimaga keedetud)
Mõõda jahtunud kakaojook ning jäätis kõrge kitsa nõu sisse.
Sega ained saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks ja kohevaks joogiks.
Soovi korral nirista iga klaasi põhja ja seintele šokolaadikastet.
Jaota kokteil klaasidesse ja serveeri kohe.
1980. aastal ilmus väike siniste kaantega retseptivihik „Piimatooted laste toidulaual”, koostajaks Linda Petti.