Vaja läheb:
500 g punaseid sõstraid
150 g suhkrut
3 dl vett
Puhasta sõstrad ja kuumuta sortsu veega keemiseni. Alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni marjad on pehmed. Hõõru läbi sõela kaussi.
Pane suhkur ja 3 dl vett potti ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Tõsta kuumust ja keeda siirupit 10 minutit. Lisa see sõstrapüreele, kontrolli magusust ja lase jahtuda. Vala segu kaanega plastkarpi ning pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma tahenema. Iga tunni järel sega sorbett kahvliga läbi. Mida hoolsam oled, seda rohkem lõhud jääkristalle ja sorbett jääb mõnusalt kreemjas.
Põnevamate maitsete saamiseks võib sorbetile lisada kaneeli, kardemoni, vanilli või riivitud apelsini koort ja mahla, täiskasvanute jaoks mõeldule ka tilgake Cointreau’d.
Nipp! Punase sõstra mahla võib edukalt kasutada ka lihamarinaadides ja salatikastmetes.