6-8 tomatit
4 küüslauguküünt
3 sibulat
1 baklažaan
1 suvikõrvits
4 paprikat
peotäis basiilikulehti
paar oksa peterselli
paar oksa tüümiani
2 loorberilehte
oliiviõli
10 tera musta pipart
soola
Lõigu tomatiotstele noaga ristlõiked, kalla üle keeva veega. Kurna 1 minuti pärast ja võta koor maha.
Lõika tomatid neljaks. Eemalda kõva südamik ja seemned (näiteks teelusikaga). Tükelda tomatisektorid u kolmeks.
Haki kooritud küüslauk ja sibul peeneks.
Lõika koorimata baklažaan ja suvikõrvits kuubikuteks.
Eemalda paprikatelt seemned ja valged osad ning lõika ruutudeks.
Vala paksupõhjalisse potti õli ning kuumuta selles üksteise järel eraldi kõik köögiviljad. Kuumutamise ajal sega köögivilju ja lisa vahepeal oliiviõli. Sibula ja küüslaugu kuumutamisel jälgi, et need ei pruunistuks.
Tõsta kõik oliiviõlis kuumutatud köögiviljad suuremasse potti, lisa ürdid ja maitseained. Kuumuta köögivilju segades kõrgel kuumusel paar minutit. Vähenda kuumust ja hauta kaane all umbes 1 tund kuni köögiviljad on pehmed.
Eemalda hautisest peterselli- ja tüümianioksad ning serveeri ratatouille omaette roana või paku lisandiks liha juurde.