Pirni-ingverikook

kodus.ee
Pirni-ingverikook. | Kodu&Aed arhiiv

Kätte on jõudnud pirnide aeg. Neid maitsvaid puuvilju tuleks küll süüa igal võimalikul moel, sest oma kiudainerikkusega on need tervisele väga kasulikud. 

Tarvis läheb:

2½ dl piima
1 pakk (11 g) kuivpärmi
1½ dl suhkrut
1 tl kardemoni
½ tl soola
6–7 dl nisujahu
1½ dl vedelat margariini

 

TÄIDIS:

300 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 sl värsket riivitud ingverit
5 (700 g) pirni
1 sl suhkrut
½ tl kaneeli

• Lahusta pärm 42-kraadises piimas.

• Lisa segades suhkur, kardemon, sool ja pool jahust. Lõpuks sega hulka rasvaine ja ülejäänud jahu. Lase tainal rätiku all 15 minutit kerkida.

• Kummuta tainas küpsetuspaberiga kaetud pannile, puista peale jahu ning rulli või mätsi tainas pannile. Lase rätiku all veel pool tundi kerkida.

• Vahusta hapukoor, munad, suhkur ja riivitud ingver. Kalla segu tainale.

• Koori pirnid ja poolita, eemalda seemned ning viiluta.

• Lao pirniviilud ühtlaselt täidisele. Maitseks raputa peale suhkrut ja kaneeli.

• Küpseta 200-kraadises ahjus u 25 minutit.

Sarnased artiklid