Paksoi ehk hiina lehtnaeris. Grillitud paksoi

Pille Petersoo
Tore roog suvisel aiapeol või köögis triibulisel grillpannil küpsetamiseks. | Juta Kübarsepp

Hiina lehtnaeris ehk hiina kapsas ehk paksoi sobib nii külmadesse kui ka kuumadesse roogadesse.

4 väiksemat paksoid

4 sl oliiviõli

4 sl seesamiõli

3 sl sojakastet

1–2 sl pruuni suhkrut või 2 sl Indoneesia magusat sojakastet ketjap manis

1 sl seesamiseemneid

 

Kuumuta grillpann. Lõika paksoid pikuti pooleks ja tõsta pannile. Grilli 4–5 minutit lõikepinna poolt ja 1–2 minutit teiselt poolt.

Rösti seesamiseemned praepannil kuldseks, tõsta taldrikule ja lase jahtuda. 

Lisa kaussi oliiviõli, sojakaste, seesamiõli ja suhkur või ketjap manis ning vispelda kõik omavahel ühtlaseks.

Pintselda grillitud paksoid marinaadiga, puista peale seesamiseemned ja serveeri. 

 

Sarnased artiklid