Tarvis läheb:
* head juuretisesaia või nisuleiba
* küüslauku
* hästi küpset tomatit
* meresoola
* külmpressitud oliiviõli
Soovi korral:
Jamon Serrano sinki
ja/või anšoovist
Lõika nisuleib või juuretisesai paksudeks viiludeks, soovi korral rösti esmalt. Lõika küüslauguküüs pooleks ja hõõru seda saia- või nisuleivaviilule.
Edasi võib toimida kahel moel:
Lõika tomat pooleks, lase liigsel tomatimahlal välja valguda. Nüüd hõõru tomatipoolikut, lõikepool allpool, vastu saiaviilu, nii et viljaliha saia külge jääks. Riputa saiale veidi meresoolahelbeid ja nirista peale veidi oliiviõli.
Lõika tomatid pooleks, riivi jämeda riiviga kaussi. Maitsesta saadud tomatipudi soola ja oliiviõliga.
Tõsta igale saia- või leivaviilule tomatisegu ja naudi kohe.