Oi sina kaval karusmari! Pikaealine ja vähenõudlik

Kaja Kurg
06.08.2020
Oma magususe ja mahlasuse, aga ka marjade välimuse tõttu on karusmarju nimetatud ka põhjamaa viinamarjadeks. | Shutterstock

Tikripõõsas võib vahel küll valusalt torgata, aga see ei kahjusta põrmugi selle magusate ja hamba all krõmpsuvate viljadega aiamarja mainet.

Karusmarjad ehk tikrid, mida kutsutakse sageli ka tikerberideks, on paljude lemmikmarjad. Küllap sellepärast, et nad on väga magusad või siis mõnusalt hapukasmagusad. Suhkruid on karusmarjas tõesti palju: olenevalt sordist, küpsusastmest ja kasvutingimustest on neid vilja kuivainest 5–10%.

Oma magususe ja mahlasuse, aga ka marjade välimuse tõttu on karusmarju nimetatud ka põhjamaa viinamarjadeks. Tõesti, nii nagu viinamarju, on ka tikreid ümmargusi ja piklikke, pisikesi ja väga suuri, küpsenult valkjaid, rohelisi, kollaseid, punaseid ja musti.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid