Mustasõstrakoogikesed ja mustasõstravaht
Pille Petersoo
Shutterstock

Kui sügisel panid sügavkülma tallele marju, siis saad hõlpsasti valmistada mustast sõstrast kaks magusrooga.

Mustasõstrakoogikesed

(neljale)

125 g võid

100 g kookoshelbeid

5 g mandlijahu

25 g nisujahu

3 munavalget

90 g suhkrut

1‒1,5 dl musti sõstraid

kaunistuseks valget šokolaadi

Pruunista või, kuni see muutub kuldseks. Lase 10 minutit jahtuda. Sega kookoshelbed mandli- ja nisujahuga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning lisa vähehaaval suhkur. Vala jahtunud või jahusegu hulka, tõsta ettevaatlikult juurde munavalge. Määri väikesed koogi- või muffinivormid või ja suhkruga, tõsta sinna veidi tainast, riputa peale mõned mustad sõstrad. Korda toimingut. Küpseta 175kraadises ahjus 15‒20 minutit, kuni koogid on kuldpruunid. Serveeri jahtunult koos mustasõstravahu ja tervete mustasõstramarjadega. Soovi korral riivi kaunistuseks valget šokolaadi.

Mustasõstravaht

1,5 tl želatiini

140 g musti sõstraid

75 g suhkrut

2,5 sl vett

2 munakollast

125 g vahukoort

Lase želatiinil külmas vees paisuda. Kalla marjad, 50 g suhkrut ja 1 sl vett potti, keeda 10 minutit, kuni mustad sõstrad on pehmed. Sega paisunud želatiin kuuma mustasõstraleeme hulka. Püreesta, kurna ning lase jahtuda. Pane munakollased ja ülejäänud 25g suhkrut ning 1,5 sl vett kaussi, mis aseta veevanni. Vahusta munakollased paksuks ja heledaks vahuks. Tõsta kauss veevannist, sega munavahu hulka mustasõstrakreem. Lase 10 minutit jahtuda. Vahusta vahukoor ja sega mustasõstramassiga. Hoia enne serveerimist üle öö külmikus.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid