Neljale kuni kuuele
2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 hakitud sellerivart
soola ja musta pipart
2 tl jahvatatud või uhmris peenestatud vürtsköömneid
400 g purk konservitud tomateid
näpuotsaga suhkrut
400 g purk konservitud kikerherneid
6 dl köögivilja- või kanapuljongit
1-2 sl sidrunimahla
2 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit
Kuumuta potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul, sellerivarred ja veidi soola-pipart. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul ja seller on pehmed (ära pruunista!).
Lisa jahvatatud vürtsköömned ja kuumuta veel minut aega.
Lisa tomatikonserv, suhkur, nõrutatud kikerherned ja kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5 minutit.
Lisa sidrunimahl ning hakitud maitseroheline, maitsesta ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
* Kui soovid supile rohkem särtsu, siis võid lisada veel hakitud küüslauku ja riivitud ingverit (1-2 tl), samuti võib siin kasutada nt harissa-pastat.
* Veganlikus versioonis kasuta kindlasti köögiviljapuljongit.