Maitseme Fazeri uusi jõulumaiuseid + kasulik koogiretsept!

Sisuturundus

Jõulud on Euroopas maiustuste aeg. Esimestest šokolaaditahvlitest või suhkrutükikestest oleme nüüdseks jõudnud kõige maitsvamate Fazeri maiusteni.

Tuntud maiustuste tootjalt Fazerilt tulevad igal aastal jõulumaiused. Need on jõulumaitselised ja -hõngulised ning mõeldud sussi sisse või kingipakki. Seda muidugi juhul, kui neid enne sinna jõudmist nahka ei pisteta, sest meile Fazeri uued kommid maitsesid!

Proovisime viit sorti Fazeri komme ning uusi kardemoniküpsiseid. Loe, mis arvamus keelele jäi:

KarlFazer küpsetatud õunaga komm – tõelise õuna lõhnaga komm. Selle täidisel on äratuntav ehtsa küpse õuna maitse ning ka šokolaad on meeldivalt pehme. „Tuletab meelde kodus tehtud ahjuõuna, mis on üle kallatud šokolaadiga“. Seda lemmikut jõulumaiust kirjeldab „tummine talvemaitse“.

Fazerina apelsini lõhna ja maitsega komm – Mõnusalt suus sulav jõulumaitsega komm. Apelsinimaitseline täidis on väga hästi välja tulnud.

Fazermint – Jätkuvalt hea piparmündimaitsega komm.

Dumle – Üks Fazeri jätkuvatest klassikutest. See on küllaltki magus karamellikomm, mis on koos karamelli ümbritseva šokolaadiga väga hea kooslus.

KarlFazer mandariin ja ingver – „Fazeri kommidest kõige põnevama maitsega komm“. Ingver maitse on täiesti äratuntav. See pole mõrkjas ning šokolaad teeb mõnusalt magusaks. See „pakub head vaheldust lihtsalt tavalistele šokolaadikommidele.“ Kingikoti jaoks loodud!

Kardemoniküpsis – Jõululõhnaline küpsis, mis asendab täitsa piparkooki. Tugeva kardemoni lõhnaga ning tuletab meelde värskelt ahjust tulnud saia. Soovitatav süüa glöggi või ingveriteega, kuid toovad ka muidu jõulumaitse suhu!

RETSEPT -  Cappuccino-keefiritort

Põhi:

  • 1 pakk Domino kardemoniküpsiseid
  • 60g võid

Kate

  • 3 pudelit Cappuccino keefiri
  • 2dl rõõska koort
  • Želatiini
  • 1dl kanget kohvi
  • 3 spl Vana Tallinna Likööri

Valmistamine:

1. Vooderda 24–26cm läbimõõduga vorm seest küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.

2. Pane želatiinilehed 5–10 minutiks külma vette paisuma. Vahusta koor suhkruga, sega käsitsi hulka keefir ja Vana Tallinna liköör. Valmista kange kohv ja sulata kuumas kohvis kuivaks pigistatud želatiinilehed, lase jahtuda käesoojaks.

3. Nirista segades keefirisegu hulka ja kalla vormi. Puista peale lahustuva kohvi puru ja sega kergelt segamini (nii saad tordile kaunid täpid). Tõsta järgmise päevani külma.

4. Kaunista tort kohvipuru ja vanillisuhkruga vahustatud koore ja kohviubadega.

Kommentaar: tegemist on tõsiselt hea koogiga ja kui lihtne seda teha on. Fazeri kardemoniküpsised annavad tugeva kardemoni maitse, mis loob mõnusa jõulumeeleolu. Ja loomulikult Vana Tallinna liköör teeb maitse ainult paremaks.

Kui soovite oma tuttavaid ja külalisi üllatada tõsiselt hea tordiga, siis see on just see õige!

Veel sai proovitud kiiret küpsistest magustoitu:

  • Domino kardemonimaitselisi küpsiseid
  • 2dl rõõska koort
  • 200g magusat kohupiima
  • 2dl maasika toormoosi

Valmistamine:

1. Purusta küpsised.
2. Vahusta koor, sega kohupiimaga.
3. Laota kihiti magustoidukaussi järgmiselt: küpsised, kreem, moos, küpsised, kreem, moos, küpsised.

Veelgi rohkem retsepte leiad SIIT

Üllata ennast, lapsi ja tuttavaid Fazeriga!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid