Kuldsesse sügispäeva kuldkollane borš

Pille Petersoo
Kollase peedi borš. | Juta Kübarsepp

Küllusliku maitsega päikesekollane borš sobib veganitelegi, kuid seda võib serveerida ka tavapäraselt hapukoorega. 

Neljale-viiele

Tarvis läheb:

400 g kollast peeti
1 suurem sibul
2 (kollast) porgandit
1 sellerivars
250 g valget peakapsast
2 sl õli
1 liiter köögiviljapuljongit
1 sl õunaäädikat või valge veini äädikat
2–3 sl värskeid ürte (tüümian, petersell, till)
soola ja musta pipart
soovi korral hapukoort serveerimiseks

Pese ja koori peet, lõika peenikesteks kangideks. Koori ja haki sibul. Koori porgandid, lõika pikuti pooleks või neljaks ja seejärel viiludeks. Pese sellerivars ja lõika viiludeks. Lõika kapsas õhukesteks ribadeks. 

Kuumuta supipotis õli, lisa peet, sibul, porgand ja seller. Maitsesta kergelt soolaga, sega läbi ning prae keskmisel kuumusel 3–4 minutit. Lisa kapsas, sega läbi. Ära pruunista! 

Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 25–30 minutit, kuni peet ja porgand on parajalt pehmed. 

Timmi maitse õuna- või veiniäädika, soola ja pipraga parajaks. Lisa hakitud maitseroheline ning serveeri, soovi korral koos hapukoorega.

Sarnased artiklid