Peet on mõnusalt magus ja pähklimaitseline. Ahjus küpsetades muutub peedi maitse veelgi paremaks. Peet sobib salatitesse, suppidesse, hoidistesse ning ka küpsetistesse.
Küllusliku maitsega päikesekollane borš sobib veganitelegi, kuid seda võib serveerida ka tavapäraselt hapukoorega.
Neljale-viiele
Tarvis läheb:
400 g kollast peeti1 suurem sibul2 (kollast) porgandit1 sellerivars250 g valget peakapsast2 sl õli1 liiter k
Supp, mis väärib kindlasti proovimist.
Tarvis läheb:400 g värsket peeti2 sibulat (80 g)1 keskmine porgand (200 g)250 g peakapsast1 sl võid + 1 sl õli30 g tomatipastat100 g sinki1 l vett1 puljongikuubiksoola, pipart200 g lehttainast100 g hapukoort serve
Pille Enden on mitmekümne retseptiraamatu autor ja ajakirja Kodukiri köögitoimetaja. Ta leiab, et eksperimenteerida võiks nii igapäevasel toidutegemisel kui ka nüüd, augustis, hoidistega.
Kokaraamatud sobivad kingituseks nii kirglikule kokkajale, kes otsib uut inspiratsiooni, kui ka algajale perenaisele, kes vajab pisut nõu ja juhendamist.
„Oota, kõigepealt teeme ikka lõkke! Metsa tulles on see esimene asi!“ ütleb tuntud fotograaf, metsa- ja toiduentusiast Hele-Mai kaasavõetud kuivi puid lõkkekohale vaheliti ladudes.